Get Adobe Flash player

aardbeien fruitoprum

Het hangt er hier vol mee in de tuin, aardbeien. Zo veel dat we ze zelf haast niet opgegeten krijgen en dus ook mijn schoonouders er van mee kunnen genieten. De pluk van gister was echter helemaal voor onszelf, alvast voor in de herfst en de winter.

Ik zette ze namelijk op rum! Kunnen ze straks als het kouder is over de warme custard, stukje versgebakken cake erbij en genieten.

aardbeienschoonmaken aardbeienmetsuiker

Nadat ik ze gewassen had en alle minder mooie met slakkenvraat en dergelijke plekjes er uit gehaald had ontdeed ik ze van hun kroontje. Schoon hield ik zo’n 350 gram over. Om het beter te kunnen conserveren moet er suiker bij, ik gebruikte 150 gram oerzoet. De aardbeien en de suiker deed ik in een (schone!) weckpot en hier goot ik zoveel rum op dat de vruchten onder staan. Daarna sloot ik de pot goed af en schudde voorzichtig zodat het goed mengt, dit doe ik de aankomende dagen nog een aantal keer. Alles wat het nu rest is wat geduld, het moet zeker 6 weken blijven staan nu.

Het zelfde deed ik later met een bakje kersen wat ik in de reclame uit de supermarkt mee nam. Volgende keer maak ik van de suiker trouwens eerst een siroop zodat het wat makkelijker oplost

1 Reactie op Aardbeien op rum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

HTML tutorial

HTML tutorial

Follow on Bloglovin

Instagram
HTML tutorial
HTML tutorial

Alle foto's en teksten zijn van Viola tenzij anders aangegeven. Wil je iets gebruiken? Vraag het even!